Inference schématu z XML dokumentu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
XML je v současné době oblíbeným formátem pro výměnu a uchovávání dat. Vnitřní struktura XML dokumentů je popisována schématem, které má důležitou úlohu při manipulaci s daty. V této práci se zabýváme návrhem metody, která umožní vytvořit k množině vstupních XML dokumentů odpovídající schéma. Prozkoumali jsme stávající publikované metody, které se pokusíme vylepšit o interakci s uživatelem, která se dosud neobjevila v žádném prozkoumaném algoritmu. Při odvozování schématu využíváme formálního základu metody odvozování gramatik.
XML has become a popular format for data exchange and manipulation. The internal structure of XML documents is described by the schema that plays an important role in the data management. The main idea is to develop a method for the schema inference from the given set of XML documents. By observing published automatic methods, we discovered their disadvantages. Since there is no interactive implementation, we improve these methods with the user interaction. As a solid formal background, the principle of grammatical inference is extended in our approach.
Description
Citation
OLŠAROVÁ, N. Inference schématu z XML dokumentu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO