Program pro nácvik techniky rychlého čtení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření programu pro nácvik techniky rychlého čtení. Ve vytvořené aplikaci jsou implementována cvičení pro trénink různých vlastností lidského zraku. U jednotlivých cvičení je možné zvolit obtížnost dle zkušeností čtenáře. Program byl vytvořen ve vývojovém prostředí NetBeans IDE 7.0.1 v jazyce Java. V této práci popisuji tipy pro čtení textu a návrh grafického uživatelského rozhraní aplikace. Dále obsahuje popis vybraných cvičení a jejich implementace. V poslední části této práce se zaměřuji na testování aplikace.
The aim of this bachelor´s thesis is to create a training program for rapid reading techniques. This created application is implemented for training exercises of various abilities of human eye. For each of these exercise, we can choose the difficulty according to the experience of the reader. The program was created in development environment NetBeans IDE 7.0.1 in Java. In this thesis I describe tips for reading text and a graphic user interface. It also contains a description of selected exercises and their implementation. In the last part of this work I focused on testing this application.
Description
Citation
PADYŠÁK, J. Program pro nácvik techniky rychlého čtení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Samek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jaká další funkční či uživatelské rozšíření by zvýšila kvalitu a přitažlivost výsledné aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO