Informační moduly komunikující přes Bluetooth

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje vytvoření dvou Informačních modulů, které jsou řízeny mikrokontrolérem a ovládány pomocí klávesnice a displeje. Tyto zařízení komunikují se serverem, běžícím na PC, pomocí technologie Bluetooth a jsou určeny pro vzájemné zasílání krátkých textových zpráv. Úvod je věnován teorii ohledně Bluetooth, dále přechází k jádru práce, což je návrh a realizaci hardwarové části Informačního modulu a vývoj firmware pro jeho řízení. Nakonec se věnuje vývoji serverové aplikace pro PC.
This bachelor thesis describes the creation of two information modules, which are controlled by microcontroller and command using keyboard and display. These devices communicate with server, running on PC, using Bluetooth technology and they are designed for mutual transmission of short text messages. The introduction is devoted to the Bluetooth theory, than goes to the core of this bachelor thesis, which is the design and implementation of information module hardware and its firmware development. Developing server application for the PC is mentioned at the end of this document.  
Description
Citation
KNYTL, M. Informační moduly komunikující přes Bluetooth [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Ve své práci uvažujete napájení vyrobených modulů na 2 tužkové AA baterie či akumulátory. Jakým způsobem se vyrovnává Váš "informační modul" s jejich postupným vybíjením? Jak dlouhý provoz při činnosti Vašeho "informačního modulu" lze očekávat do vybití jeho zdroje? Je to dostatečná hodnota?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO