Simulace architektury mikroprocesoru 8051

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V dnešní době je více jak 90% procesorů používáno ve vestavěných systémech. Návrh procesorů pro vestavěná zařízení se stává čím dál složitější, a proto je nutné tuto práci co nejvíce automatizovat. Tato bakalářská práce se věnuje návrhu mikrokontroléru 8051. Návrh je proveden podle dostupné dokumentace a k popisu procesoru je použit jazyk ISAC. Výsledný model je ověřen řadou simulací, které jsou na konci práce analyzovány.
More than 90% of processors are used in embedded systems today. Processor design for embedded systems is becoming complicated, so it should be automate as much as possible. This bachelor thesis deals with design of the microcontroller 8051. Design is created according to available documentation and ISAC language is used for model description. Results of model simulations are analyzed at the end of this thesis.
Description
Citation
ŠIMON, P. Simulace architektury mikroprocesoru 8051 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta i členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A". Otázky u obhajoby: Jakým způsobem byste si představoval rozšíření jazyka ISAC o definici rozhraní mikrokontrolérů a externích obvodů? V kterém segmentu trhu spatřujete budoucí využití architektury 8051?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO