Zabezpečovací systém pro domácnost s využitím GSM komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je věnovaná problematice zabezpečení domácností. Diskutuje současné metody ochrany, jejich typické vlastnosti a nedostatky. Na základě získaných informací z úvodních kapitol je navržen a zkonstruován zabezpečovací systém pro domácnost s přenosem poplachu na mobilní telefon. Vzdálené ovládání elektrických spotřebičů a dohled na domácnost prostřednictvím internetu rozšiřuje použitelnost celého systému. Hardwarové realizaci navrženého zařízení je věnován závěr této práce. Softwarová realizace není v této práci probírána a bude součástí dalšího vývoje.
Theme of the Bachelor's thesis is the issue of security of households. Discusses the current methods of protection, of their typical characteristics and shortcomings. Based on information gathered from the opening chapters is designed and engineered an electronic security device with alarm transmission to the mobile phone. Remote control of electrical appliances and supervision households via the Internet extends the applicability of the system. The conclusion of this work is devoted to the hardware implementation of the proposed security system. Software implementation is not discussed here and will be part of further development.
Description
Citation
KŘESAL, T. Zabezpečovací systém pro domácnost s využitím GSM komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A". Otázky u obhajoby: Srovnejte výhody a nevýhody Vašeho řešení s dostupnými zařízeními na trhu. Doporučil byste jinou metodu identifikace oprávněného uživatele než pomocí RFID? Jaké nevýhody vykazuje RFID technologie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO