Analyzátor HTTP provozu s webovým rozhraním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou analýzy HTTP provozu. Popisuje princip a činnost HTTP protokolu. Dále se věnuje struktuře a funkčnosti existujícího nástroje pro analýzu HTTP provozu HTTPry. Zajímá se též o rozšíření nástroje HTTPry o ukládání záznamů do databáze MySQL, podporu IPv6 protokolu a technologie VLAN. Popisuje také metody testování nástroje a porovnává dosažené výsledky upravené verze s původní verzí nástroje. Uvádí návrh a implementaci informačního systému vzniklého pro zobrazení zachycených informací. V závěru diskutuje výsledky práce a možnosti dalšího rozšíření této práce.
This thesis provides a issue of the analysis HTTP traffic. It describes the principle and the procedure of HTTP protocol. It is interested in the structure and function of the existing tool for the analysis HTTP traffic HTTPry. It is also interested in the extension of the HTTPry tool about saving records in the database MySQL, IPv6 protocol maintenance and the VLAN technology. It also describes the methods of the testing tool and compares achieved results of modified version with the original tool version. It mentions the proposal and implementation of the information system, which views the captured informations. In the end, there are the results and another opinions of the extension discussed.
Description
Citation
ŽIŽKA, M. Analyzátor HTTP provozu s webovým rozhraním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Lze pomocí Vaší aplikace monitorovat či analyzovat objemy dat přenášených v rámci protokolu HTTP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO