Hybridní rozpoznávač izolovaných slov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Rozpozávač izolovaných slov nezávislý na mluvčím má mnoho praktických použití. Například bude umožňovat ovládat hlasem různé domácí přístroje příští generace které budou komunikovat s PC. Ještě zajímavější je možnost jej vestavět do jakékoli aplikace nebo dokonce do operačního systému a rozšířit tak uživatelské rozhranní o nový prvek, hlasové ovládání. Dá se využít k ovládání pomocí klíčových slov, reakcí může být spuštění aplikace nebo jakákoli jiná specifická akce. Nejzajímavější možnost využití rozpoznávače izolovaných slov je v elektronických slovnících. Novým rysem slovníků příští generace by mohlo být hlasové vyhledávání slov. Velmi užitečná je možnost získat na výstupu seznam slov sežazený podle pravděpodobnosti vyslovení. Tento rys umožňuje uživateli jednoduše zjistit podobná slova a naučit se je lépe rozlišovat.
The speaker independent isolated words recignizer has various practical applications. For example it can be used to control home gadgets by PC. Even more interesting is possibility that it can be built in the user interface of any application or even into operating system to perform command based control such as invocation of applications, or execution of any other specific action. The most remarkable application of isolated recognition is in electronical dictionaries. A voice controlled word lookup could be new feature of the next generation dictionaries. Very useful is the ability to ouptut ordered list of the most likely words, which gives the user ability to learn and distinguish similar words.
Description
Citation
VESELÝ, K. Hybridní rozpoznávač izolovaných slov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO