Framework pro částečnou dynamickou rekonfiguraci FPGA Virtex-5

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací frameworku částečné dynamické rekonfigurace pro FPGA architekturu Virtex-5.  Framework má usnadnit tvorbu aplikací s hardwarovými akcelerátory využívajících částečnou dynamickou rekonfiguraci. S využitím frameworku byla vytvořena demonstrační aplikace pro pattern-matching nad příchozími síťovými pakety. Řízení procesu částečné dynamické rekonfigurace obstarává systém typu GNU/Linux, který běží na procesoru MicroBlaze. To navíc umožňuje běh méně náročných aplikací a zpracování paketů pomocí softwaru.
The thesis is focused on design and implementiation of a framework for Dynamic Partial Reconfiguration for FPGA architecture Virtex-5. The aim of the framework is to simplify creating applications with hardware accelerators using  Dynamic Partial Reconfiguration. Using this framework, a demonstration application was created for pattern-matching incoming network packets. The process of Dynamic Partial Reconfiguration is controlled by GNU/Linux type operating system, which runs on MicroBlaze processor. This also allows to run less demanding applications and the processing of packets using software.
Description
Citation
RAČEK, J. Framework pro částečnou dynamickou rekonfiguraci FPGA Virtex-5 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Proč jsou použité akcelerátory omezeny datovou šířkou 8 bitů? Jaké dopady na framework (popř. celou aplikaci) by mělo zvýšení datové šířky na 32 bitů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO