Síťová synchronizace dat pro OS Windows

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problémem návrhu a implementace nástroje pro synchronizaci souborů v síťovém prostředí pro OS Windows. Je poukázáno na problémy, které se při synchronizaci mohou vyskytnout, jako například správná detekce konfliktních změn, a jejich řešení. Dále je přiblížen problém ustanovení přímého spojení mezi dvěma zařízeními v internetu, pokud jsou tato zařízení k internetu připojena prostřednictvím zařízení NAT. V práci je ukázána konkrétní implementace řešení konfliktů, detekovaných během synchronizace, a aplikace některých metod pro překonávání zařízení NAT. Testováním byla ověřena funkčnost části výsledného nástroje pro řešení konfliktů a překonávání NAT. V závěru jsou diskutovány výsledky testování a navrhnuty možná rozšíření.
This thesis deals with an implementation of a tool for file synchronization over a network for OS Windows. It also illustrates what issues are associated with synchronization of files, such as collision detection and resolution and the issue of setting up connection between two devices over the internet when connected to the internet via NAT devices. Thesis presents factual implementation of collision resolver and application of methods for NAT traversal. By testing the final solution correctness of collision resolver and NAT traversal technique was verified. Results of testing are discussed and possible extensions are proposed.
Description
Citation
HELLAR, J. Síťová synchronizace dat pro OS Windows [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jaký je rozdíl mezi UDT a TCP? Jakým způsobem probíhalo testování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO