Simulace hry na theremin pomocí senzoru Leap Motion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat aplikaci, která bude simulovat hru na hrací nástroj theremin pomocí senzoru Leap Motion za použití protokolu MIDI. Tento senzor umožňuje detekovat pohyb rukou a gest v sledované oblasti. Toho využívá výsledná aplikace na simulování stejného způsobu hraní jaký se využívá v případe thereminu. Na rozdíl od tohoto nástroje ale poskytuje možnost produkovat zvuk různých nástrojů čehož je dosáhnuto za pomocí standardu MIDI. V práci jsou pak blíže popsané vlastnosti senzoru Leap Motion a protokol MIDI.
The goal of this thesis is the creation and implementation of application that simulates playing the theremin by using Leap Motion sensor and MIDI protocol. This sensor allows us to detect movement of hands and recognition of gestures in the monitored area. This is  used in the aplication to simulate the same principle that is used for playing theremin. Unlike this instrument we are able to produce sound of different instruments which is accomplished by using MIDI. The Leap Motion sensor and MIDI protocol are detailed in the theoretical part of the thesis.
Description
Citation
STAUROVSKÝ, M. Simulace hry na theremin pomocí senzoru Leap Motion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Roman Juránek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: * Proč jste do práce nezařadil srovnání Vaší aplikace s hrou na hudební nástroj theremin? * Uveďte prosím srovnání ovládání simulace hry pomocí vytvořené aplikace s reálnou hrou na theremin. Definujte do jaké míry se ovládání shoduje s reálnou hrou na theremin.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO