Pokročilé automatizované testování rozsáhlých informačních systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumat současný stav v oblasti automatizovaného testování informačních systémů, dále vytvořit sadu testovacích nástrojů pro automatické ověření validity systému Webnode. Pro vytvoření sady testovacích nástrojů byl použit programovací jazyk Java s knihovnou Selenium. Tyto nástroje lze použít jak pro lokální testování, tak se službami BrowserStack a SauceLabs pro vzdálené testování v různých operačních systémech a v různých verzích prohlížečů. Výsledek této práce pomůže vývojářům systému Webnode automaticky ověřit, zda je nová verze systému validní. Čtenáři tento text objasní funkci a použití knihovny Selenium pro automatizaci webového prohlížeče, její použití pro testování informačních systémů a její propojení se službami BrowserStack a SauceLabs.
The goal of this thesis is to research current options in automated testing of information systems, create testing tools for automatic validity check of the Webnode system. These tools were created using Java programming language in combination with Selenium library. They can be used for local or even for remote testing with BrowserStack and SauceLabs. These two services are used for running your tests under many different operating systems and browser versions. The product of this thesis will help developers of Webnode project to automatically verify the validity of new features. It will show to the reader, how to use Selenium library to automate web browser, how to use it for automated testing of information systems and also how to connect it with BrowserStack and SauceLabs services.
Description
Citation
SVOBODA, V. Pokročilé automatizované testování rozsáhlých informačních systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Martin Karafiát, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Proč jste upřednostnil pro uložení testovacích sad formát JSON oproti rozšířenějšímu formátu XML? Stručně popište ověření implementovaného systému v praxi dle bodu 5 zadání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO