Pokročilé nástroje pro měření výkonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce prezentuje vstupně-výstupní vrstvu jádra Linux a ukazuje možnosti jejího ladění a optimalizace. Dále ukazuje nástroje, které je možno použít pro sledování systému a jejich výstupy. Práce se také soustřeďuje na kombinaci takových nástrojů, která by vedla k jednoduchému použití a komplexnímu výsledku sledování. Praktická část sestává z aplikace skriptů pro SystemTap a blktrace a z vlastního programu pro monitorování fragmentace s grafickým výstupem.
This thesis presents the I/O layer of Linux kernel and shows various tools for tuning and optimization of its performance. Many tools are presented and their usage and outputs are studied. The thesis then focuses on the means of combining such tools to create more applicable methodology of system analysis and monitoring. The practical part consists of applying SystemTap scripts for blktrace subsystem and creating a fragmentation monitoring tool with graphical output.
Description
Citation
SMRČEK, J. Pokročilé nástroje pro měření výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO