Systém pro testování obchodní strategie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce uvádí do problematiky obchodování cenných papírů jak na celosvětové burze. Vysvětluje základní pojmy, které jsou nezbytné pro pochopení systému obchodování cenných papírů, tvorby obchodní strategie a prostředků, jak takovýto systém pomocí jednoduchých informačních technologií automatizovat. Dále práce popisuje návrh a implementaci systému pro testování obchodních strategií burzovního obchodníka, jež je založen na analýze historických burzovních dat prostřednictvím získávání znalostí z databáze. Součástí jsou také ukázky práce se systémem a možnosti jeho dalšího rozšíření. Celá aplikace je vytvořena pomocí skriptovacích jazyků PHP a Javascript, značkovacího jazyka HTML, využívající databázového systému MySQL.
Aim of this thesis is to introduce questions about trading stocks on global stock exchange. It shows up basics ideas, which are necessary to understand the system of trading stocks, building a bussines strategy and its automatization by simple information technology techniques. In the following, there is a description of concept and implementation of business system for testing a trading strategy, which is based on historical market data analysis. The next part of this work is focused on the demonstration system and its expansion possibilities. Whole aplication is created by means of scripting language PHP and Javascript, markup language HTML, using the MySQL database system.
Description
Citation
LANC, M. Systém pro testování obchodní strategie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO