Návrhové vzory pro webové aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
S nástupem webu se začal objevovat zcela nový typ klient-server aplikací založených na standardních webových technologiích. Tyto technologie jsou dostupné na drtivé většině klientských stanic a není tak nutná instalace dalšího softwaru. Z tohoto důvodu si získaly webové aplikace mezi uživateli i vývojáři značnou oblibu a jsou nasazovány nejen na Internet, ale i na firemní intranety. Vzhledem k současnému rozšíření těchto aplikací je důležité sumarizovat vyzkoušené a ověřené postupy využitelné při jejich návrhu. A právě tato práce popisuje vybrané návrhové vzory aplikovatelné při vývoji webových aplikací a demonstruje jejich použití na konkrétních existujících systémech stejně jako na vlastní ukázkové aplikaci.
With the coming of the web a brand new type of client-server applications based on standard web technologies has started to appear. These technologies are available on an overwhelming majority of client stations and don't need any additional software to be installed. As a result web applications have gained popularity among both users and developers and are currently deployed not only on the Internet, but also on company intranets. Considering present expansions of such applications it is important to summarize tested and approved approaches usable in their design. And it is this particular work that describes the chosen design patterns applicable in web applications development and demonstrates their usage on both concrete existent systems and a custom sample application.
Description
Citation
DUDEK, J. Návrhové vzory pro webové aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2008-02-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO