Program pro sociologické zkoumání vztahu dětí k počítačovým hrám

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce zkoumá různé aspekty dětského světa počítačových her. V úvodních kapitolách je zmapována dostupná nabídka počítačových her pro děti, které jsou zde klasifikovány do skupin. Následuje teoretický úvod do problematiky sociologických průzkumů a výhody použití počítače a internetu při těchto metodách. Na základě těchto poznatků je dále uveden návrh tří typů aplikací pro zkoumání zájmu dětí o hry, jejich schopností a názoru rodičů. Dvě z těchto softwarových podpor byly již pro výzkum použity v rámci této práce a jsou zde i uvedeny výsledky uskutečněného průzkumu.
This thesis investigates different aspects of children's computer game world. In the opening chapters are described available computer games for kids, which are split into groups. After that follows theoretical introduction to the problems of sociological research and advantages of using computer and Internet for it. On the basis of observation are introduced three types of applications for investigation of children's interest and abilities in computer games and parents opinions. Two of them were already used for investigation within this thesis. Thesis also presents results of realized survey.
Description
Citation
HERCOVÁ, S. Program pro sociologické zkoumání vztahu dětí k počítačovým hrám [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
Date of acceptance
2008-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO