Digitální osciloskop na platformě FITkit

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem zařízení, které umožní sledovat průběh měřeného signálu na obrazovce počítače na principu digitálního osciloskopu. Řídicím prvkem zařízení je programovatelné hradlové pole osazené na platformě FITkit. Konfigurace hradlového pole má za úkol řídit vzorkování vstupního signálu a získané vzorky odesílat prostřednictvím USB rozhraní do počítače. Aplikace implementovaná na PC se pokusí signál rekonstruovat a výsledek zobrazí na monitoru počítače.
This thesis deals with the design of a device that enables to monitor the behavior of the measured signal on the computer screen, using the principle of the digital oscilloscope. The control element of the device is the field programmable gate array (FPGA) on FITkit platform.  The FPGA configuration controls the input signal sampling and sends the received samples through the USB interface to the PC. The graphical application implemented in the computer tries to restore the signal and then displays it on the screen.
Description
Citation
VEŠKRNA, O. Digitální osciloskop na platformě FITkit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO