Univerzální grafický editor jako knihovna a modul pro Python

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Častým prostředkem pro přehledné zobrazení informací jsou různá schemata, diagramy, souhrně grafy. Používají se často například ve výuce pro prezentaci některých algoritmů a velké využití mají i v technické praxi v podobě UML diagramů, grafů topologie sítě a graf můžeme dokonce pozorovat v elektrotechnických schematech a návrhu HW architektury. Před dvěmi lety proto začal vznikat projekt Univerzálního grafického editoru. Jeho cílem je zaplnit mezeru na trhu poskytnutím dostupného univerzálního  nástroje pro práci s grafy. Na tehdejší práci navázal semestrální projekt, jehož dalším pokračováním je tato diplomová práce. Cílem je navrhnout,  implementovat, zdokumentovat a otestovat modul pro jazyk Python poskytující objektové rozhraní pro práci s grafy s využitím knihovny s rozhraním jazyka C vytvořené v rámci semestrálního projektu.
The diagrams, schemes, and graphs in general are widely used in the field of easy-to-read information visualisation. We use them for example in the school lessons for an algorithm presentation, or in the technical jobs such as software and hardware development by modelling UML diagrams, database schemes, etc. The project Universal Graph Editor has been established two years ago to fill the gap with the software tool providing such a modelling engine. The previous work has been reasumed in semestral project by design of the dynamic graph drawing (or the drawing of a vector graphic in general) and the library for graph manipulation with C-language interface. This master thesis continues further by creating a Python module using the developed interface. The documentation and the testing phase is conluding the annual work.
Description
Citation
KOŠULIČ, J. Univerzální grafický editor jako knihovna a modul pro Python [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO