Demonstrace pokročilých technik využívajících OpenGL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je v OpenGL demonstrovat pokročilé zobrazovací techniky. Práce je pojata jako demo bez omezení velikosti. Zabývá se vytvořením 3D světa, konkrétně komplexu vnitřních prostor, jeho obohacením o různé prvky, použitím osvětlování a stínů. Je popsána technika částicových systémů, pomocí níž byly vytvořeny výbuchy, dým a další částicové efekty. Děj v demu vytvářejí 3D modely strojů, které mezi sebou bojují laserovými paprsky. Důležitou částí je pohybový model, který je využit jak pro pohyb modelů, tak avatara. Práce je obohacena i o zvukovou stopu.
This thesis demonstrates advanced techniques using OpenGL. The work is conceived as a demo without any size restrictions. It focuses on creating 3D world, which consists of inner rooms complex. Some additional interesting objects, lighting and shadows enrich the rooms. Particle systems, which were used to create explosions, smokes and some other particle effects are described in the thesis, too. 3D machine models fight between themselves using laser beams and form the story of the demo. Important part of the work is a movement model which is applied to both models and avatar. Sound track completes the demo.
Description
Citation
BUČEK, A. Demonstrace pokročilých technik využívajících OpenGL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO