Analýza a detekce typu multimediálních dat v provozu RTP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje problematice detekce kodeku použitého při kódování hlasových dat nesených protokolem RTP bez dostupnosti informací nesených signalizačními protokoly ve VoIP aplikacích. Jejím hlavním cílem je navrhnout a implementovat rychlý algoritmus na detekci kodeků používaných pro přenos hlasu protokolem RTP. Tento algoritmus by měl být dostatečně rychlý pro použití jak na off-line analýzu zachycených dat, tak na on-line analýzu v reálném čase. Pro průzkum možností byly porovnány dva přístupy detekce. Pro samotné řešení problému byla zvolená detekce pomocí charakteristických znaků kodeku. V rámci řešení byla provedena analýza dat, implementace aplikace a následné testování na datech.
This thesis deals with the issues of detecting the codec used for the encoding of voice data carried by the RTP protocol without having access to the information carried by signalisation protocols in VoIP applications. Its main goal is to create and implement a fast algorithm for detecting the codec used for voice transfer via the RTP protocol. This algorithm should be fast enough to be used for offline analysis of captured data as well as for real-time online analysis. For research of possibilities were compared two approaches of detection. Detection by the characteristics of the codecs was chosen to solve the problem itself. Within the solution was performed data analysis and implementation of the application followed by testing on data.
Description
Citation
KMEŤ, M. Analýza a detekce typu multimediálních dat v provozu RTP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) Ing. William Steingartner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Navržená metoda použivá dvoukrokovou detekci. Jaká je přesnost pouze prvního kroku detekce RTP provozu? Bude realizovaný nástroj pracovat bezchybně i v případě, že budou použity IP options ve zpracovávaném paketu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO