GPU akcelerované prolamování šifer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá popisem jednosměrných hešovacích funkcí a kryptografických algoritmů. Také zkoumá jejich implementaci pro využití k zašifrování obsahu souborů formátů DOC, PDF a ZIP pomocí uživatelského hesla. Následně jsou tyto implementace podrobeny analýze a jsou navrženy postupy jak pomocí brute - force útoku tato zabezpečení prolomit s využitím GPU.
This work describes one - way hash functions and cryptographic algorithms . It also describes their implementation regarding DOC, PDF and ZIP files contents encryption . Subsequently , the implementation analyzis is provided . Following next, the brute - force attack procedure levereging GPU is proposed and evaluated.
Description
Citation
SCHMIED, J. GPU akcelerované prolamování šifer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Pavol Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jaké úpravy by bylo potřebné zahrnout v implementaci sady nástrojů pro odchycení počáteční komunikace pomocí sady protokolů IPSec pro získaní klíče k šifrované komunikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO