Zajištění se na důchod pomocí kapitálového trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem diplomové práce je popis aktuálního stavu na českém kapitálovém trhu a rozbor situace penzijního systému v České republice. Je uveden seznam zákonů, kterými jsou tyto oblasti řízeny. Jsou také popsány zahraniční penzijní systémy a náhled na budoucí změny v České republice. Jádrem práce je potom návrhová část, kde jsou pro konkrétního klienta navrženy varianty spoření nebo investování s cílem zabezpečení se na důchodový věk. U jednotlivých variant jsou rozebrány výhody a nevýhody těchto řešení.
A theme of the master’s thesis is to describe current state of capital market and pension system in the Czech Republic. It includes a list of laws that are relevant to this topic. Foreign pension systems are also described. A main is Proposel Part where for concrete person are proposed variations of saving or investing to keep money in reserve for retirement. In each variation is described advantage and disadvantage of this solution.
Description
Citation
DITTRICH, I. Zajištění se na důchod pomocí kapitálového trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Jana Stávková, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Rompotl (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO