Detekce útoků na WiFi sítě pomocí získávaní znalostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
S rozšířením bezdrátových sítí se bezpečnost v těchto sítích stává vážným problémem. Tato práce proto představuje detekční systém pro bezdrátové sítě, který využívá dvě neuronové sítě k rozeznávání vzorů útoků v rámci zachycené komunikace. Jako řešení problému vysoké míry falešných poplachů představuje tato práce právě metodu využití těchto dvou neuronových sítí.
Widespread use of wireless networks has made security a serious issue. This thesis proposes misuse based intrusion detection system for wireless networks, which applies artificial neural network to captured frames for purpose of anomalous patterns recognition. To address the problem of high positive alarm rate, this thesis presents a method of applying two artificial neural networks.
Description
Citation
DVORSKÝ, R. Detekce útoků na WiFi sítě pomocí získávaní znalostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: Způsob testování na Vámi vytvořených datech mi nepřijde korektní pro výsledky úspěšnost nástroje. Ačkoliv chápu, že je problém obdobná data získat, v práci jste tohle nijak nekomentoval. Doplňte.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO