Generování modelů domů pro Open Street Mapy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá procedurálním generováním modelů budov podle určené předlohy. Předlohou jsou data komunitního projektu OpenStreetMap. Práce dává přehled dostupných metod pro klasifikaci objektů a gramatik pro generování obrazců. Prakticky se práce zaměřuje na návrh klasifikátoru typu zástavby a algoritmu, který generuje modely podle daného typu zástavby. Součástí je také implementace algoritmu a zobrazení výstupu pomocí OpenGL. 
This thesis deals with the procedural generation of building models based on a given pattern. The community project OpenStreetMap is used for obtaining datasets that create the buildings platform patterns. A brief survey of classifiers and formal grammars for modeling is introduced. Designing an estate classifier and algorithm for building generation is practical aspect of this thesis, including the algorithm implementation. 3D output meshes are rendered using OpenGL in real-time. 
Description
Citation
LIBOSVÁR, J. Generování modelů domů pro Open Street Mapy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Pavel Hruška, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B (velmi dobře). Otázky u obhajoby: Na hranách střech dochází k chybné triangulaci. Napadá vás jak, tento artefakt odstranit? Uvažujete o dalším rozvíjení vašeho programu? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO