Augmented Reality for Mobile Devices for Precise Urban Navigation

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na rozšířenou realitu a její realizaci pro mobilní platformu Android. V teoretické části je kladen důraz na obeznámení se s principy rozšířené reality, možnostmi její realizace pro mobilní platformu Android, která je také podrobněji představena. V praktické části se dále zaměřuje na návrh a realizaci knihovny a aplikace využívající tuhle knihovnu pro tvorbu rozšířené reality na platformě Android pomocí GPS a polohových senzorů. Aplikace slouží jako navigace a zobrazuje cestu ke konkrétnímu cíly, jak v podobě rozšířené reality, tak i na klasické dvourozměrné mapě. Práce podrobně popisuje navrhované řešení knihovny a aplikace a jejich implementaci. Nakonec popisuje testování, zhodnocuje dosažené výsledky a diskutuje nedostatky výsledného řešení a možnosti jeho vylepšení, respektive rozšíření.
The Master's thesis is focused on the augmented reality and its implementation for the Android mobile platform. The theoretical part is aimed at acquaintance with the principles of the augmented reality and the possibilities of its realization for the Android platform, which is described in detail, too. The practical part is focused on the design and implementation of the library, and the application using this library for the development of location - based augmented reality for Android platform, using the GPS and positioning sensors. The application serves as a navigation and displays a route to a specific destination location, both in the form of augmented reality and the standard two - dimensional map. The thesis describes the designed solution of the library and application and their implementation in detail. Finally, the thesis describes the testing of the solution, reviews achieved results and describes limitations and shortcomings of the solution and possibilities of its future updates, extensions respectively.
Description
Citation
MURÍN, M. Augmented Reality for Mobile Devices for Precise Urban Navigation [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Pavel Hruška, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D (uspokojivě). Otázky u obhajoby: Co přesně myslíte větou: "Computer vision tasks are easy to be done" (str 5)? Jak rychle konzumuje váš poskytovatel sítě baterii ve vašem vlastním telefonu? (str. 35) V práci píšete (str. 48) o záměru testování: "The main objectives, on which I focused, were accuracy of the registration, accuracy of the GPS, influence of the noise from sensors on stability of the rendered route, time of obtaining the route and correctness of downloaded data." To je velice správné. 1) Co jste tedy zjistil? 2) Proč se o tom ani jedinou větou nezmiňujete v textu technické zprávy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO