Design and Performance Analysis of Parallel Processing of SRTP Packets

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Šifrování multimediálních datových přenosů v reálném čase je jednou z úloh telekomunikační infrastruktury pro dosažení nezbytné úrovně zabezpečení. Rychlost provedení šifrovacího algoritmu může hrát klíčovou roli ve velikosti zpoždění jednotlivých paketů a proto je tento úkol zajímavým z hlediska optimalizačních metod. Tato práce se zaměřuje na možnosti paralelizace zpracování SRTP pro účely telefonní ústředny s využitím OpenCL frameworku a následnou analýzu potenciálního zlepšení.
Encryption of real-time multimedia data transfers is one of the tasks for telecommunication infrastructure in order to provide essential level of security. Execution time of ciphering algorithm could play fundamental role in delay of the packets, therefore, it provides interesting challenge in terms of optimization methods. This thesis focuses on parallelization possibilities of processing SRTP for the purposes of private branch exchange with the use of OpenCL framework and analysis of potential improvement.
Description
Citation
WOZNIAK, J. Design and Performance Analysis of Parallel Processing of SRTP Packets [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Mohl byste uvést příklady, kdy se vyplatí používat paralelního zpracování (i s ohledem na vyšší cenu zařízení, možných zpoždení při zpracování paketů atd.) oproti sekvenčnímu a kdy se naopak vyplatí sekvenční přístup?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO