Plánování optimální trajektorie letadla s překážkami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je implementace plánování optimální trajektorie letadla letícího v nižších výškách, které se musí vyhýbat překážkám. Pro metodu plánování se předpokládá statické a předem známé prostředí. V této práci jsou popsány principy, optimálnost a složitost vybraných metod plánování. Na základě vlastností metod je vybrána metoda nejvhodnější k implementaci.
The aim of this master's thesis is the implementation of optimal trajectory planning for an airplane flying in lower altitudes, which has to avoid collision with obstacles. For the planning we assume static and fully known environment. There are described principals, optimality and complexity for some chosen methods of planning in this thesis. And based on the methods' characteristics it's chosen the best method for implementation.
Description
Citation
OČENÁŠ, M. Plánování optimální trajektorie letadla s překážkami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Z textu na straně 24 vyplývá, že se letadlo může pohybovat i v prostoru se zápornou výškou. Mohl byste uvést nějaký takový příklad z reálného života? V kapitole 3.1.3 hovoříte o metodě, která má být určena k výpočtu 'přibližně optimálního' řešení, abyste vzápětí argumentoval, že díky použití A* je tato metoda optimální. Jaké řešení tedy tato metoda nachází a co jste myslel pod pojmem 'přibližně optimální'?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO