Detekce deformovatelného pole markerů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá studiem rozšířené reality a návrhem algoritmu detektoru pro modifikovaný Uniform Marker Field odolný vůči deformaci. Součástí práce je studium existujících typů markerů. Důležitou součástí je popis Uniform Marker Field techniky, ze které pak vychází zadání modifikace určené k implementaci. Práce se věnuje také popisu architektury CUDA, na kterou je implementována první část algoritmu detektoru. Vytvořený detektor je testován na rychlost, úspěšnost detekce a odolnost vůči rozmazání.
This Thesis is focused on study of augmented reality and creation of algorithm for a uniform marker field detector. The marker field is modified to be tolerant to a high degree of deformation. Existing marker types are studied. Important part of the paper is a description of uniform marker field technique, from which a modified assignment is derived. It also describes CUDA architecture on which the first part of the detection algorithm is implemented. Deformation tolerance, detection rate and speed tests are performed on the resulting detector algorithm.
Description
Citation
SCHERY, M. Detekce deformovatelného pole markerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Aká je závislosť medzi uhlom a úspešnosti detekcie pri testovaní vplyvu snímania pod uhlom? Aký bol hlavný dôvod neúspechu detekcii niektorých šesťuholníkov aj pri ideálnych pozorovacích uhlov? (Obrázok 5.6)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO