Detekce aut přijíždějících ke křižovatce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá sledováním aut přijíždějících ke křižovatce. Jsou popsány různé způsoby jejich detekce a zhodnoceny problémy. Primárně se jedná o sledování provozu během dne za různého počasí, ale je představen i způsob detekce během noci a nedostatečného osvětlení. Implementovány jsou nejpoužívanější algoritmy s využitím knihovny OpenCV. Důraz je kladen na otestování nejen různých algoritmů, ale také různých světelných podmínek, umístění a nastavení kamery.
This project deals with monitoring cars approaching the crossroads. Describes various methods of detection and discussing their problems. Primary goal is surveillance during the day in different weather conditions, but method of detection cars during the night and low light is also introduced. The most widely used algorithms are implemented using the OpenCV library. Important part is testing different algorithms and also variety of lighting conditions, camera locations and settings.
Description
Citation
HOPJAN, T. Detekce aut přijíždějících ke křižovatce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Vysvětlete termín " pasující křivka " (viz str. 6). Proč nelze ve vašem programu zvolit použité algoritmy a jejich parametry bez editace zdrojového textu a následného překladu aplikace? Je ve vašem programu možné sledovat první snímky videa a pozorovat tak průběh postupné adaptace rozpoznávací metody?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO