Detekce živosti prstu pomocí osvětlení různé vlnové délky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo nastudovat oblast biometrie a zaměřit se na způsoby detekce živosti. Následně navrhnout detekci živosti pro existující optický senzor využívající LED diod s různou vlnovou délkou.
The goal of this thesis was to study biometrics and focus on liveness detection. Design liveness detection for existing sensor with LEDs using different wavelength.  
Description
Citation
MALÝ, T. Detekce živosti prstu pomocí osvětlení různé vlnové délky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jakým způsobem by bylo možné oklamat princip osvětlování prstu různými vlnovými délkami? Je možné použít např. kombinaci různých materiálů či paralelního osvětlování jiným zdrojem s proměnnou vlnovou délkou? Jaké vlivy (např. fyziologické změny, stres, vlivy okolního prostředí) mohou působit na kůži tak, aby reagovala jinou odezvou na osvětlení různými vlnovými délkami, aby nebylo možné použít osobního profilu daného uživatele a prstu pro verifikaci - tedy že se jedná o registrovaného uživatele a jeho prst?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO