Systém pro správu služebních cest ČSÚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh a implementace informačního systému na kompletní správu služebních cest a jízd pro Český statistický úřad. Systém bude dostupný ze všech pracovišť ČSÚ (ústředí, kraje, okresy) včetně mobilních zaměstnanců v terénu. Systém bude sloužit pro plánování, žádosti a povolování služebních cest (SC), vyúčtování SC, generování cestovních příkazů, zajištění efektivního využívání a vytížení služebních aut a minimalizace použití aut soukromých, ukládání a sledování údajů o cestách služebními vozy (trasy, úseky tras, tankování, údržba a opravy), předdefinované sestavy pro měsíční/čtvrtletní/pololetní/roční ekonomické výstupy, analýzu údajů vložených do systému. K dispozici budou také exporty do účetních systémů (jak předdefinované, tak uživatelem tvořené). Informační systém je implementován v PHP Frameworku Nette s databázovou vrstvou Dibi a pomocí značkovacího jazyka HTML. Samotná databáze běží na Oracle.
The goal of this master’s thesis is to design and create the central management system for controlling business trips and journeys of Czech statistical office. The system is accessible from every possible place of Czech statistical office (headquarters, region, district) including travelling staff. System is designed for scheduling, requesting and authorizing business trips, billings, generating travel orders, providing efficient usage of company cars and minimizing usage of private cars, storing and tracking data of company cars (routes, route segments, refueling, maintenance and repairs), predefined reports for monthly / quarterly / half-yearly / annual economic output, analysis of data entered into the system. It is possible to export data into the economic systems (both predefined and user-created). Central management system has been written using Nette PHP framework with Dibi database layer and HTML script language. Database is running on Oracle. 
Description
Citation
KLÍČ, A. Systém pro správu služebních cest ČSÚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: * V kapitole 4.3.1 popisujete kroky pro vytvoření tabulek v DB Oracle: Nedají se kroky 1 a 2 spojit? * Je možné v jiných přirovnávaných databázových systémech k Oracle najít sekvence?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO