Bezdrátové měřicí zařízení pro soutěže v požárním sportu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje návrh, vývoj a realizaci bezdrátové elektronické časomíry pro použití v požárním sportu. Specifikace výsledného produktu je sestavena s ohledem na univerzálnost, snadnou použitelnost a nízké pořizovací náklady. Pro inspiraci jsou představena komerčně nabízená řešení. Požadavky na architekturu systému vycházejí z pravidel jednotlivých disciplín požárního sportu, kde může být časomíra použita. Tvoří ji základnová stanice, která může být dle požadavků doplněna o další prvky sloužící k jejímu spouštění, snímání mezičasů a zastavování. Pro zajištění bezdrátového spojení byl vytvořen nezávislý komunikační modul. Implementovány jsou knihovny pro pohodlnou práci s modulem, podpora sběrnice USB i spolehlivý protokol pro bezdrátový přenos.
This thesis describes the design, development and realization of a wireless electronic timer for use in firesport. Specification of the final product is built with regard to versatility, ease of use and low acquisition costs. Commercial products have been compared as inspiration for this work. Requirements of the timer are based on the rules of firesport disciplines, where the timer can be used. It consists of a base station that can be accompanied for additional elements used to starting, splits capturing and stopping. An independent communication module has been created to ensure wireless connection. Libraries for comfort work with the module, support for USB bus and reliable protocol for wireless transmission have been implemented.
Description
Citation
HOLINKA, M. Bezdrátové měřicí zařízení pro soutěže v požárním sportu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Elena Gramatová, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Proč máte na desce hlavního modulu časomíry použitu značně neskladnou cívku/tlumivku? Z vlastní zkušenosti vím, že existují SMD varianty, které běžně vyhoví např. požadavkům na maximální stanovený provozní proud. Na straně 11 v techické zprávě zmiňujete možnost provozu zařízení v různých klimatických podmínkách. Jakým způsobem je tento požadavek reflektován ve vlastním návrhu či realizaci? Můžete prosím říci, jaká je kapacita paměti pro ukládání meřených časů, respektive kolik těchto měření je schopna základová stanice pojmout? Vyzkoušel jste prakticky jejich přenos do PC k dalšímu zpracování/evidenci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO