Nástroj pro analýzu psaní uživatele na klávesnici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou psaní uživatele na klávesnici v systému Windows. Je zde popsána technika hmatové metody sloužící pro rychlé psaní na klávesnici. Dále jsou v práci rozvedeny možnosti zachytávání kláves a tvorby grafického uživatelského rozhraní ve Windows. Součástí zprávy je také popis segmentace napsaného textu a techniky vyhodnocování úrovně psaní. Další část rozebírá implementaci systému. Výsledná aplikace shromažďuje data o psaní uživatele na klávesnici a vyhodnocuje kvalitu psaní a chybovost.
This master's thesis deals with analysis of user's typing skills in Windows system. Touch method technique for fast keyboard typing is described. The possibilities of Windows keyboard hooking and GUI making are mentioned. The description of segmentation of written text and writing level evaluation techniques are part of this thesis. Another part deals with the system implementation. The result application collects data about user's typing skills and evaluates the quality of typing and number of mistakes.
Description
Citation
MOLTAŠ, J. Nástroj pro analýzu psaní uživatele na klávesnici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře. Otázky u obhajoby: * V databáze ukládáte zachycené znaky pomocí varchar(32767) (položka text a rytmicity). Můžete přesně popsat způsob (a formát dat), jak k ukládání stisknutých kláves dochází? Co se stane po naplnění proměnné? * Jako uživatel vaší aplikace bych měl zájem o zobrazení statistiky dvojic / trojic stisknutých kláves. Také mne až tak nezajímá, které klávesy mačkám nepomaleji, ale ve kterých jsem výrazně pomalejší oproti průměru (ostatní uživatelé). Můžete nastínit, jak byste takové statistiky vygeneroval?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO