Nástroj pro vizuální analýzu evoluce obvodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je zpracovat studii o kartézském genetickém programování se zaměřením na použití v oblasti evoluce obvodů a vytvořit návrh konceptu vizualizace této evoluce. Následně je cílem vytvořit program umožňující vizualizovat evoluci obvodů kartézského genetického programování, její jednotlivé generace, stejně tak i jednotlivé chromozomy, dále umožňující zobrazovat změny mezi generacemi a chromozomy a porovnávat více chromozomů najednou. Pro výsledný program bylo rovněž zpracováno několik příkladů použití.
The main goal of the master's thesis is to compose a study on cartesian genetic programming with focus on evolution of circuits and to design a concept for visualisation of this evolution. Another goal is to create a program to visualise the circuit evolution in cartesian genetic programming, its generations and chromosomes. The program is capable of visualising the changes between generations and chromosomes and comparing more chromosomes at once. Several user cases had been prepared for the resulting program.
Description
Citation
STAUROVSKÁ, J. Nástroj pro vizuální analýzu evoluce obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Hana Kubátová, CSc. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-21
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: U zvýraznění podgrafu lze vybírat pouze jednotlivá hradla. Bylo by možné zobrazovat i podgrafy pro jednotlivé výstupy? Myslíte, že by to bylo vhodné? V práci uvádíte, že hradlo může mít maximálně dva vstupy a jeden výstup. Jak náročné by bylo upravit aplikaci tak, aby hradla mohla mít více vstupů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO