Systém pro on-line analýzu podobnosti webových stránek

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu systému pro on-line analýzu podobnosti webových stránek. Systém je sestaven ze serverové části, která je postavena na platformě Java EE a klientské části v podobě rozšíření webového prohlížeče. Dále se práce zabývá vzájemnou komunikací těchto dvou částí a také jejich implementací. V textu jsou popsány dva přístupy porovnávání zaměřené na vizuální stránku dokumentu. První je založen na analýze vyrenderovaného obrázku dokumentu a druhý na základě analýzy zdrojového kódu.
The work deals with the design of a system foron-line analysis of web page similarity. The system consists of two main parts: A server part, which is based on Java EE and a client part, which works as an extension of a web browser. The master's thesis also solves the communication between these two components and their implementation. There are described two main approaches to the comparison that focus on visual features of the web page. The first approach is based on an analysis of the rendered image of the web page and the second one is based on the source code analysis.
Description
Citation
WOLLNÝ, P. Systém pro on-line analýzu podobnosti webových stránek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Staudek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaké úpravy by bylo možné v pluginu do Chrome udělat, aby se zvýšila výkonnost prohledávání databáze stránek? Neuvažujte úpravy samotného prohlížeče.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO