Návrh a konstrukce podvozku vlastního robota

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá studií robotických podvozků a jejich vlastnostmi. V práci je dále kapitola zabývající se vybranými druhy senzorů. Pro tyto senzory je zjednodušeně naznačen jejich princip. Dále je zde popsán návrh vlastního podvozku. Tento podvozek je zrealizován a jeho výsledné plány a výrobní schémata jsou podrobně popsány. Podrobně je popsáno softwarové vybavení podvozku, který je díky tomuto schopen se vyhýbat překážkám. V poslední části se práce zabývá jednotlivými testy podvozku v různých situacích a jsou zmíněny maximální limity, kterých je schopen podvozek dosáhnout, nebo naopak minimální požadavky tohoto podvozku.
This diploma thesis deals with the study of different robotic chassis types, their properties and selected types of sensors, including their characteristics. Furthermore, the design and implementation of my own robotic chassis is presented. This robotic chassis was realized and all plans and production drawings are presented in my thesis. The software ( rmware) for the control of my robotic chassis, including obstacle avoidance, is described in detail. The following chapter deals with tests of my chassis in various situations. The maximal and minimal limits of the realized robotic chassis are discussed in the final chapter.
Description
Citation
JANEČKA, J. Návrh a konstrukce podvozku vlastního robota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Elena Gramatová, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Proč jste k práci nevyužil základ nějakého již hotového podvozku? Co nejvíce ovlivňovalo schopnost robota úspěšně se vyhýbat překážkám?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO