Základnová stanice pro agentní platformu WSageNt s využitím GSM modulu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje softwarové a hardwarové rozšíření multiagentní platformy WSageNt o možnost komunikace mezi základnovou stanicí senzorové sítě a řídícím webovým rozhraním pomocí sítě GSM. Jako základnová stanice je použit senzorový uzel FITmote a jako rozhraní do sítě GSM je použit GSM modem od firmy Teltonika. Fyzické propojení mezi těmito zařízeními tvoří nově navržený propojovací most, jež řeší různé napěťové úrovně jejich sériových rozhraní. Aplikace na základnové stanici byla rozšířena o sériovou komunikaci s GSM modemem. Toto rozšíření umožňuje komunikaci přes GSM síť do sítě Internet. Upravena byla také aplikace na straně řídícího serveru pro komunikaci přes TCP/IP.
This master's thesis describes the software and hardware extension of multiagent platform WSageNt to ensure communication between basestation and web interface Control Panel using GSM network. Sensor node FITmote is used as a basestation and modem Teltonika is used as a interface to GSM. The physical interconnection of the devices implementing the newly created bridge to connect different logic voltage levels of their serial interface. Application for basestation was extended to serial communication with modem. This extend provide communication over GSM network to Internet. Application on control server also was modified for TCP/IP communication.
Description
Citation
MOLÁK, J. Základnová stanice pro agentní platformu WSageNt s využitím GSM modulu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Hana Kubátová, CSc. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vysvětlete princip shody podmětu s přísudkem a prakticky demonstrujte na vaší větě ze str. 31 "Tranzistory by pak v zapojení 5.1 spínali kladné či zaporné napětí..." Šlo by použít jiný modem? Případně, co by se muselo změnit, aby to bylo možné?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO