Bezdrátová senzorová síť sestavená z komponent Arduino

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením bezdrátové senzorové sítě sestavené z komponent Arduino. Práce obsahuje seznámení s  platformou Arduino a jejími možnostmi v kombinaci s bezdrátovými moduly XBee. Důležitou částí práce je návrh bezdrátové sítě z těchto komponent a aplikace pro zobrazení naměřených hodnot ze senzorových uzlů. Cílem práce je vytvoření senzorové sítě s dynamickou topologií a prozkoumání jejího chování v reálném prostředí a vytvoření aplikace pro uložení a zobrazení naměřených dat z jednotlivých senzorových uzlů.
This thesis deals with the creation of wireless sensor networks consisting of components Arduino. The work includes introduction to the Arduino platform and its capabilities in combination with the wireless XBee modules. The important part is design a wireless network from these components and applications for the display of measured values from sensor nodes. The goal is to create sensor network with a dynamic topology and examine its behavior in real environment and the creation of applications for saving and displaying measured data from individual sensor nodes.
Description
Citation
ŠPLÍCHAL, J. Bezdrátová senzorová síť sestavená z komponent Arduino [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Staudek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Výsledkem experimentu je i zjištění, že doba fungování této sítě, resp. jednotlivých uzlů, se pohybuje v řádu desítek hodin. Nasazení těchto sítí je ale předpokládáno pro oblasti, ve kterých budou muset udržet funkčnost v řádu let. Plyne z tohoto, že komponenty Arduino nemohou být pro takovéto nasazení, i kdybychom dobu funkčnosti redukovali na řád měsíců, použity? Lze nějaké takovéto konstatování, nebo studie výdrže bezdr. senzorových sítí s Arduino uzly dohledat ve veřejně dostupných zdrojích?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO