Vytvoření Sparse adaptéru pro infrastrukturu Code Listener

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Kontrola programu na výskyt chyb má nezpochybnitelný význam, obzvlášť ta založená na formálních metodách. VeriFIT na FIT VUT k tomu používá vlastní infrastrukturu Code Listener (CL) modulárně propojující tzv. přední stranu, typicky adaptér převádějící kód zprostředkovaný jiným způsobem (jiným tzv. parserem), a zadní stranu typicky tvořenou koncovým analyzátorem. Cílem práce je poskytnout to prvé jako kompaktní alternativu k existujícímu zásuvnému modulu pro překladač GCC. Náš adaptér používá linearizovaný kód, jak jej zprostředkuje knihovna sparse pro statickou analýzu programů v C. Experimenty s jedním z hlavních analyzátorů v rámci CL, nástrojem Predator , a příslušnou sadou testů, dosahuje náš produkt - program clsp - úspěšnosti zhruba v 75% případů oproti onomu modulu pro GCC. Další zlepšení jsou předmětem budoucího vývoje.
Program checking is indisputably important, especially if originating in formal methods. VeriFIT at FIT BUT uses custom Code Listener (CL) infrastructure modularly interconnecting the front-end, typically a code parser adapter, and the back-end, typically an analyser. Our aim is to offer a former as a compact alternative to existing GCC compiler plug-in. This adapter uses linearized code mediated by sparse library for static analysis of programs in C. According to the experiments with one of the main CL analysers, Predator tool and its tests suite, our product - clsp program - is successful successful in roughly 75% of cases in comparison with the GCC plug-in. Further improvements are expected.
Description
Citation
POKORNÝ, J. Vytvoření Sparse adaptéru pro infrastrukturu Code Listener [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO