Realizace QoS filtrace na IPv6 protokolu s využitím Linuxu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá implementací QoS filtrace na IPv6 protokolu. Náplní práce je popis protokolu IPv4 a popis protokolu IPv6 a jejich vzájemné porovnání. Celý problém je implementován pod Linux. Z toho důvodu se v práci také věnuji lehkému popisu Linuxových distribucí. V dalších kapitolách popisuji QoS a QoS na vrstvách TCP/IP modelu. V praktické části je navrženo řešení sítě pracující na protokolu IPv6 po Linuxem. Realizace zahrnuje instalaci serveru, klientů a jejich konfiguraci. Dále je zde obsaženo počítání provozu, řízení provozu a výsledky takto ovlivněných provozů jsou zaznamenány v grafech. Grafy jsou pro jednotlivá měření okomentována a vysvětleny výsledky měření. V přílohách jsou přiloženy veškeré grafy získané při měření a jednotlivé skripty, které byli použity.
This diploma thesis is interested in establishment of QoS filtering on IPv6 protocol usány Linux. Thesis describe protocol IPv4 and protocol IPv6 and their differences. Problematic is implement to Linux. Because this problem is implement in Linux, I describe a few distribution of Linux in thesis. Another part of thesis are about QoS and about QoS implement on TCP/IP model. In practise part is make a propsal resolution working site under protocol IPv6 in Linux. Realize include install of server, clients and their configuration. Realize include script, that account, take control of the traffic. Changeing traffic is show in graphs. Graphs of measure are comented and outcome clear up. All graphs and scripts are add to attachments.
Description
Citation
MATUŠINA, F. Realizace QoS filtrace na IPv6 protokolu s využitím Linuxu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Na straně 17 máte uvedeno, že je možné sledovat MAC adresy. Můžete objasnit princip této funkce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO