Generátor webových aplikací s využitím algoritmu VIPS

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V práci je obsažen popis visuálního segmentačního algoritmu, který je využíván pro rozdělení webové stránky na bloky. Rozdělení na visuální bloky je provedeno za účelem přiřazení funkčních bloků. V systému je umožněno vytvářet datový model, který je součástí definice funkčních bloků. Práce obsahuje návrh generátoru webových aplikací, kde návrh webové aplikace je proveden na úrovní uživatelského rozhraní. Vygenerovaná aplikace je rozšiřitelná a použitelná pro další vývoj.
This thesis contains description of Visual Segmentation Algorithm, which is used for dividing web page to blocks. The purpose of this segmentation is to assign functional blocks to the visual blocks. It is possible to create a data model in the system, which is part of the definition of the functional blocks. The project also contains a generator of web applications, where the design is made by user interface layer. The generated application is extendable and reusable for next development.
Description
Citation
PICHLER, L. Generátor webových aplikací s využitím algoritmu VIPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě (D). Otázky u obhajoby: V čem hodnotíte hlavní přínos Vašeho použití algoritmu VIPS v generátoru webových aplikací? Zhodnoťte použití generátoru s VIPS z hlediska času a úsilí potřebných pro vygenerování webové aplikace. Stručně porovnejte Vaše řešení s jinými vizuálními generátory webových aplikací.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO