Mechanismy plánování RT úloh při nedostatku výpočetních a energetických zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na popis mechanismů pro plánování úloh při přetížení a pro snížení spotřeby energie. Každá z částí uvádí tyto mechanismy a důvody pro jejich použití. Mimo jiné jsou popsány i konkrétní algoritmy, které jsou v další fázi diplomové práce implementovány v systému uC/OS-II a porovnány jejich výkony.
This term project deals with the problem of scheduling real-time tasks in overload conditions and techniques for lowering power consumption. Each of these parts features mechanisms and reasons for their using. There are also described specific algorithms, that are implemented, in operating system uC/OS-II, and compared in next phase of master's thesis.
Description
Citation
POKORNÝ, M. Mechanismy plánování RT úloh při nedostatku výpočetních a energetických zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (předseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na doplňující dotazy přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V textu uvádíte, že můžete měnit frekvenci procesoru pouze v čtyřech diskrétních krocích, nicméně odebraná energie se nemění (str. 45). Můžete tuto skutečnost vysvětlit?  Můžete vysvětlit, jak se podařilo změřit příkon (viz grafy v sekci 8.1.4) vzhledem k předchozímu tvrzení a faktu, že zvolená platforma nepodporuje techniku dynamické změny napětí (DVS)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO