Metody detekce funkcí při zpětném překladu kódu

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce popisuje metody detekce funkcí při zpětném překladu programů. Obsahuje základní informace o vědním oboru reverzní inženýrství a jeho užití ve výpočetní technice i mimo ni. Představen je zpětný překladač, vyvinutý výzkumnou skupinou Lissom na FIT VUT v Brně. Hlavním cílem je objasnění několika metod detekce funkcí, diskutování jejich výhod a nevýhod a zjištění problémů detekce funkcí. Po detekování začátku, konce a těla funkce je potřebné nalézt parametry a návratové hodnoty. Jsou představeny některé algoritmy z této oblasti. Výstupem jsou navržená a implementovaná řešení detekce funkcí a parametrů nezávislá na architektuře.
This work describes methods of functions detection in decompilation. It contains basic information about reverse engineering and its applications in computer science and beyond. Decompiler developed by research group Lissom at FIT VUT Brno is introduced. The main objective is to elucidate several methods of functions detection, discuss their advantages and disadvantages, and identify the problems of functions detection. After detecting the start, end and body of function, it is needed to find the parameters and return values. There are some algorithms presented in this area. The output of this thesis is design and implementation of architecture independent function detection and parameter detection.
Description
Citation
KÁBELE, B. Metody detekce funkcí při zpětném překladu kódu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO