Monitorování aktivit uživatelů na pracovních stanicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem systému pro sledování aktivit uživatelů na pracovních stanicích Windows XP s platformou .NET 2.0. Systém by měl sledovat spuštěné programy, procesy a zjišťovat aktivitu uživatelů v těchto programech, jako je pohyb myší nebo psaní na klávesnici. Součástí celého projektu je návrh systému, do kterého patří specifikace požadavků na takový systém, tvorba architektury systému, tvorba vhodných modelů, návrh komunikace mezi oddělenými částmi systému a zpracování výsledků. Projekt by měl přinést informace nejen o aktivitách uživatelů, ale měl by také poskytnout informace o využití softwaru, který je nainstalován na těchto stanicích. Hotový systém bude otestován formou případové studie. V neposlední řadě se projekt zabývá otázkou etiky v kontextu monitorování uživatelů a okrajově řeší i právní hlediska této problematiky.
This master's thesis deals with proposal of a system for monitoring of user activities on workstations Windows XP over .NET 2.0 platform. The system should monitor running programs, processes and find out user activities in these programs like movement of the mouse or writing on the keyboard. A part of whole project is a suggestion of the system which contains specifications of requirements for this system, creation of the architecture, creation of important models, suggestion of the communication between separated part of system and final compile of results. The project should get information about user's activities and also information about usage of software installed on these workstations. The final system will be tested by use case study. Last but not least, project deals with ethic questions in the context of monitoring of users and discuss law questions about this project.
Description
Citation
SKOPAL, A. Monitorování aktivit uživatelů na pracovních stanicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO