Získávání znalostí z multimediálních databází

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je věnována tématu problematiky získávání znalostí z databází. Je zaměřena na základní metody klasifikace a predikce pro dolování dat. Dále se práce zaobírá extrakci nízkoúrovňových rysů z video dat a obrázků, a také shrnuje poznatky z podobnostního vyhledávání v multimediálním obsahu a indexaci tohoto typu dat. Závěr je věnován implementaci vybrané klasifikační metody a porovnání dosažených výsledků s nástrojem LibSVM.
This master's thesis is dedicated to theme of knowledge discovery in Multimedia Databases, especially basic methods of classification and prediction used for data mining. The other part described about extraction of low level features from video data and images and summarizes information about content-based search in multimedia content and indexing this type of data. Final part is dedicated to implementation Gaussian mixtures model for classification and compare the final result with other method SVM.
Description
Citation
JURČÁK, P. Získávání znalostí z multimediálních databází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-08-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO