Webový prohlížeč přednášek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá webovým prohlížečem přednášek, jehož cílem je usnadnit přístup k informacím s využitím moderních řečových a multimediálních technologií. Jsou rozebrány jednotlivé technologie, na kterých je prohlížeč postaven. Významnou roli v prohlížeči představují videozáznamy, a proto je velká část této práce zaměřena na digitální video a způsoby jeho doručení skrze streaming servery.  Jsou uvedena řešení podobně stavěných multimediálních prohlížečů. Čtenář je seznámen s návrhem prohlížeče. Toto zahrnuje popis jeho jednotlivých komponent a je vysvětlena jejich vzájemná synchronizace. Je představena výsledná verze prohlížeče přednášek, jsou zmíněny problémy, které se vyskytly v průběhu jeho vývoje a při nasazení prohlížeče do reálného provozu. Na konci práce je diskutován budoucí vývoj webového prohlížeče přednášek.
This thesis deals with a web-based lecture browser. Its goal is to facilitate the access to information with the use of modern speech and multimedia technologies. Technologies used for this browser are discussed. Video recordings play a very important role in the browser, and therefore the big portion of this work is aimed at the digital video and methods of its delivery using streaming servers. Solutions of similar multimedia browsers are mentioned. The reader is acquainted with the browser design. This includes describing the various components of the browser and how their mutual synchronization is done. The final version of the browser is introduced and the problems that occurred during the development process and deployment into service are mentioned. In the conclusion of this work the future development of the web-based lecture browser is discussed.
Description
Citation
ŽIŽKA, J. Webový prohlížeč přednášek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO