Systém pro podporu managementu rizik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce sa věnuje znalostním oblastem managementu projektů se zaměřením na znalostní oblast managementu rizik. Vysvětluje důležitost řízení rizik v projektech vývoje softwaru. Popisuje fáze řízení rizik a používané metodiky. V druhé části je pak uvedena analýza požadavků na systém pro řízení rizik, návrh pomocí UML diagramů a zajímavé části implementace programu, který byl vytvořen ve vývojovém prostředí NetBeans IDE 6.5 v jazyku Java. V závěru je uvedeno zhodnocení a diskuze nad možným rozšířením.
The thesis deals with project management body of knowledge with focus on a risk management. It explained the importance of risk management in software developing projects. Risk management cycle and used methodology is described. The core unit of second part is requirements analysis for risk management support system, description of the application via UML and implementation of application which was created in development environment NetBeans IDE 6.5 in Java language. Conclusion of my thesis contains a short summary and possible way of extension.
Description
Citation
HOŠTÁK, M. Systém pro podporu managementu rizik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO