Webové služby jako realizace architektury orientované na služby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tématem diplomové práce je architektura orientovaná na služby (SOA). Zprostředkovává celkový přehled webových služeb jako realizace SOA. Práce zmiňuje, co je připraveno a co schází k naplnění základních principů SOA. Analyzuje nástroje platformy Java EE pro webové služby. Představuje technologii Java Management Extensions (JMX) pro řešení jedné z oblastí webových služeb - SOA governance. Analyzuje možnosti použití JMX pro řízení a monitorování webových služeb. Za účelem testování implementuje základní aplikaci pro řízení a monitorování webových služeb na serveru GlassFish.
The main subject of this master thesis is the Service-Oriented Architecture (SOA). It shows a complete overview of Web Services in terms of realisation of a SOA. The thesis mentions what is already done and what else remains to ful ll the basic SOA principles. Then, it reviews Java EE platform tools used to deal with the Web Services. Next, it introduces the Java Management Extensions (JMX) technology as a solution of the web service's area - SOA governance. Moreover, it examinates the possible usage of JMX for the web service's management and monitoring issues. Finally, it implements an exemplary web services management and monitoring application on GlassFish server for testing purposes.
Description
Citation
JIRÁČEK, P. Webové služby jako realizace architektury orientované na služby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO