Aplikace pro prezentaci a modifikaci dat v přenosných zařízeních

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možnostmi využití přenosných zařízení v oblasti automatizace řízení. Zadání práce vychází z reálného požadavku společnosti působící v oblasti automatizace mít k dispozici nástroj pro vzdálené řízení technologického procesu prostřednictvím PDA či mobilního telefonu. Jsou analyzovány možnosti uživatelského softwaru v současných přenosných zařízeních s ohledem na předpokládané využití. Podle specifikace požadavků je proveden návrh a implementace systému typu klient - server založeného na technologii VNC. Serverem je linuxový PC server realizovaný pomocí Xinetd a Xvnc. Jako klienti slouží dva standardní VNC klienti implementovaní modifikací softwaru volně dostupného pod licencí GPL. Jeden je určen pro zařízení s operačním systémem Windows Mobile, druhý běží na zařízeních s podporou Javy.
This thesis is aimed to study the possibility of usage of mobile devices in the sphere of automation. One automation company needed to have in hand some PDA-based tool for a remote control of the technological process. There is analysis of ability of contemporary portable devices to run a application software. According to the specified requirements there is designed and implemented the client-server system based on the VNC technology. The server is a Linux-based PC server implemented using Xinetd daemon and the Xvnc. The two standard VNC clients were made. A free software available under the GPL license was modified to implement them. One runs on Windows Mobile operating system and the other one is a Java MIDlet.
Description
Citation
KUČERA, P. Aplikace pro prezentaci a modifikaci dat v přenosných zařízeních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
Date of acceptance
2009-02-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO