Nástroj pro sestavení vlastní distribuce Fedora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací sady nástrojů pro sestavení a instalaci RPM balíčků ze zdrojových SRPM balíčků v distribuci Fedora. Nástroje umožňují modifikaci voleb kompilátoru a maker, která jsou expandována při sestavování balíčků. Součástí práce je i nástroj pro sestavení jádra Linux podle konfigurace dodané uživatelem nebo s implicitním nastavením. S použitím těchto nástrojů byla vytvořena vlastní distribuce. Výsledná distribuce obsahuje tyto nástroje pro sestavení a instalaci dalšího software.
This thesis is focused on design and implementation of toolchain for compilation and installation of RPM packages from SRPM packages in Fedora Linux distribution. Tools can be set up to modify compiler options and rpm macros. A tool for custom compilation of Linux kernel was also implemented. This tool builds the kernel with default options or according to configuration supplied by user. The toolchain was used to create customized distribution. Resulting distribution contains these tools for compilation and installation of additional software.
Description
Citation
BLAŽEK, J. Nástroj pro sestavení vlastní distribuce Fedora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO