Platforma pro mobilní agenty v bezdrátových senzorových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu agentní platformy umožnující běh agentů v bezdrátových senzorových sítích. Implementace je provozována na platformě MICAz, používající k vývoji aplikací operačního systému TinyOS. Práce obsahuje seznam vybraných částí TinyOS a názorně ukáže, jak je lze pro implementaci agentní platformy využít. Popíšeme základní charakteristiky jazyka ALLL a uvedeme příklady, jak s jeho pomocí vytvořit agenta.
This work deals with implementation of an agent platform, which is able to run agent code in wireless sensor networks. Implementation has been done for MICAz platform, which uses TinyOS operating system for developing applications. This work contains list of chosen TinyOS parts and illustrates, how such a platform can be used for our purposes. We will describe main features of ALLL language and we will also demonstrate some examples of agents.
Description
Citation
HORÁČEK, J. Platforma pro mobilní agenty v bezdrátových senzorových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO